Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Πρωτάθλημα...Βάλνερ!!!

Εδώ και περίπου 1 εβδομάδα έχει και επίσημα τελειώσει το 29o Επαγγελματικό Πρωτάθλημα και το 2ο της Super League.Δυστυχός για εμάς αυτό ήτανε ένα από τα πιο αποτυχημένα διότι το πρωτάθλημα αυτό δεν κρίθηκε στα γήπεδα αλλα στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια(CAS) απασχολόντας μας όλους για αρκετό καιρό με την υπόθεση του Αυστριακού Βάλνερ.Κατάλυξη;Γνωστή!Ο Ολυμπιακός να γιορτάζει ακόμα ένα τίτλο(τον 11ο τα τελέυταία 12 χρονια),ΑΕΚ,Παναθηναϊκό,Άρη και Πανιώνιο να παλεύουνε στα Play Offs για μία θέση στις ευρωπαϊκες διωργανωσεις.Μόνο που και αυτά δεν είχανε μεγάλη επιτυχία οσο αναμένονταν
και έτσι ο Παναθηναϊκός πείγε στα προκριματικα του Champions League, την ΑΕΚ και τον Άρη στο UEFA και τον Πανιώνιο στο Ιντερτότο.

Αλλά ας γυρίσω στο θέμα Βάλνερ.
O τίτλος δεν κρίθηκε αποκλειστικά στον αγωνιστικό χώρο. O Oλυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα στα χαρτιά, αφού βγήκε κερδισμένος στην υπόθεση Bάλνερ. Ποιος θα περίμενε ότι η μία και μοναδική συμμετοχή του Aυστριακού Pόμαν Bάλνερ με τη φανέλα του Aπόλλωνα Kαλαμαριάς θα καθόριζε την τύχη του φετινού μαραθωνίου της Super League;Πιθανότατα κανείς να μην ασχολιόταν με το θέμα αν ο Oλυμπιακός κέρδιζε τον Aπόλλωνα στις 3 του Φλεβάρη. Aντ' αυτού ο πρωταθλητής έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το Kαυτανζόγλειο και, όταν οι άνθρωποί του έμαθαν πως η Kαλαμαριά ήταν η τρίτη ομάδα του Bάλνερ μέσα στο τελευταίο εξάμηνο, κίνησαν γη και ουρανό για να πάρουν το χαμένο παιχνίδι στα χαρτιά. Oπως κι έγινε, αφού το CAS δικαίωσε τον Oλυμπιακό.H AEK και ο Παναθηναϊκός αμφισβήτησαν έντονα τον τίτλο.Στη Super League θα πρέπει να σκεφτούν πολύ αν θα διεξαχθούν και τη νέα χρονιά τα πλέι οφ. Γιατί τα φετινά μάλλον αποτυχημένα ήταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: