Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Ήταν η σαιζόν 1991-1992 όταν ο Πανσερραϊκός του Βελίτσκωφ, του Μίχαλικ, του Τσιφούτη, του Αϊβαζίδη και προπονητή τον Βλάντιμιρ Ταμπόρσκι, αντίκριζε για τελευταία φορά τα γήπεδα της Αʼ Εθνικής.
16 χρόνια μετά τα «λιοντάρια» επιστρέφουν στα μεγάλα σαλόνια…


Σε αυτό το διάστημα παρεμβλήθηκαν πολλά γεγονότα. Τα περισσότερα στιγμάτισαν την ομάδα και στη διάρκεια αυτών γράφτηκαν κάποιες από τις πιο μαύρες σελίδες στη μεγάλη και μακρόχρονη ιστορία της. Τα «πέτρινα» χρόνια του Πανσερραϊκού. Μοναδικοί που έζησαν αυτά τα γεγονότα από μέσα από την ομάδα και βρίσκονται και σήμερα στον Πανσερραϊκό, είναι ο Δημήτρης Αϊβαζίδης, τότε παίκτης και σήμερα βοηθός προπονητή και ο φυσιοθεραπευτής Γιάννης Τζιντζής που παραμένει στο ίδιο πόστο! Έκτοτε πέρασαν πολλές δύσκολες στιγμές τα λιοντάρια.


Δύο υποβιβασμοί στη Γʼ Εθνική και πολλές αποτυχημένες προσπάθειες για την άνοδο στην Αʼ Εθνική κατηγορία, με μεγάλα ονόματα να παρελαύνουν από το ρόστερ όπως ο Ροντρίγκες Αντεμάρ, ο Ντούσαν Γιοβάνοβιτς, ο Τραϊανός Δέλλας, ο Κώστας Ηπειρώτης, ο Χρήστος Ηλιόπουλος με την ομάδα να μην κατορθώνει να πάρει την πολυπόθητο άνοδο, κυρίως λόγω έξω αγωνιστικών παραγόντων, δείγμα του ότι τα «λιοντάρια» δεν ήταν επιθυμητά στο κλαμπ των «μεγάλων». Πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα ο αγώνας τρία χρόνια πριν με τον Ακράτητο όπου η ομάδα μας ήθελε μόνο τη νίκη απέναντι στην ομάδα των Άνω Λιοσίων, όμως η ήττα με 1-0 από γκολ του Θωμά Τρούπκου στο 60ο λεπτό, έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα για τη μεγάλη άνοδο.

Όλα αυτά όμως πλέον ανήκουν στο παρελθόν. Η ομάδα του Γιάννη Παπακώστα από την περασμένη Τετάρτη και το διπλό μέσα στο Μπραχάμι έναντι του Αγίου Δημητρίου με 2-0, είναι και μαθηματικά πλέον πρωταθλήτρια Βʼ Εθνικής για τρίτη φορά στην ιστορίας της.


Ήταν η σαιζόν 1979-1980 με προπονητή τον Βασίλη Αρχοντίδη και παίκτες όπως τον Δημητρίου, τον Αριτζή, τον Ταράση, τον Μπάτη, τον Λυγάση, τον Βάβαλη και τον Πανταζή, έκοβαν με χαρακτηριστική άνεση πρώτοι το νήμα της Βʼ Εθνικής.

Τα «λιοντάρια» με καθοδηγητή τον Γιάννη Παπακώστα επανέλαβαν αυτό το κατόρθωμα 28 ολόκληρα χρόνια μετά, γράφοντας με ανεξίτηλα γράμματα τα ονόματά τους στην ιστορία της ομάδας.



Τη Δευτέρα 2 Ιουνίου και ώρα 7 μ.μ. επισφραγίζεται με τον καλύτερο τρόπο η μεγάλη αυτή επιτυχία των «ερυθρόλευκων» στον αγώνα εναντίον του Αγροτικού Αστέρα. Αγώνας που αποκτά πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού το μυαλό όλων θα είναι στη γιορτή που θα στηθεί μετά τον αγώνα, με τους υπεύθυνους της εκδήλωσης να κάνουν λόγο για μια εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη σε όσους την παρακολουθήσουν!




Δεν υπάρχουν σχόλια: