Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Στο εδώλιο 25 άτομα

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος κατά 25 προσώπων άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ανδρέας Καραφλός στην υπόθεση ντόπινγκ της εθνικής ομάδας άρσης βαρών. Μετά και τη συμπληρωματική κατάθεση του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή Χρήστου Ιακώβου (σ.σ.: κατέθεσε με την ιδιότητα του υπόπτου), ο εισαγγελέας κατέληξε στην απόφαση ότι ο προπονητής είναι ηθικός αυτουργός σε πέντε πλημμελήματα. Συγκεκριμένα ο κ. Καραφλός άσκησε ποινική δίωξη για εννέα πλημμελήματα, τα οποία είναι:

1. Χορήγηση σε αθλητή από κοινού και κατά συρροή απαγορευμένης χημικής ουσίας. Αφορά τον κ. Ιακώβου, τους υπόλοιπους προπονητές και τους γιατρούς της ομάδας.

2. Χρησιμοποίηση από κοινού, από αθλητή, απαγορευμένης ουσίας. Αφορά τους αθλητές της ομάδας.

3. Ηθική αυτουργία κατά συρροή στην παραπάνω πράξη. Αφορά τον κ. Ιακώβου.

4. Κατασκευή, παρασκευή, αποθήκευση, διεκπεραίωση, εμπορία, πώληση, προμήθεια, κατοχή και προσφορά απαγορευμένων ουσιών. Στρέφεται κατά του φαρμακοποιού.

5. Ηθική αυτουργία στην παραπάνω πράξη σε βάρος του κ. Ιακώβου.

6. Διεκπεραίωση, μεταφορά, διακίνηση, κατοχή απαγορευμένων ουσιών, που αφορά τον προπονητή κ. Σεραφείμ Γραμματικόπουλο, ο οποίος, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, παρέλαβε την τελευταία παραγγελία και την παρέδωσε στο φαρμακοποιό.

7. Ηθική αυτουργία στην παραπάνω πράξη, που αφορά τον κ. Ιακώβου.

8. Διεκπεραίωση, εισαγωγή, μεταφορά, διακίνηση, εμπορία, πώληση, προμήθεια, κατοχή και προσφορά απαγορευμένων ουσιών, που αφορά τον εισαγωγέα από τη Λάρισα.

9. Ηθική αυτουργία στην παραπάνω πράξη, που αφορά τον κ. Ιακώβου.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται με απευθείας κλήση στο 3ο Πλημμελές Πλημμελειοδικείο. Εχουν ωστόσο το νομικό δικαίωμα να προσφύγουν στον εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος εφόσον διαφωνήσει με την κρίση του κ. Καραφλού, θα παραπέμψει την υπόθεση στο Συμβούλιο Εφετών.

Οι «καμπάνες» εφόσον δικαστούν και καταδικαστούν θα είναι βαριές, καθώς οι συνολικές ποινές φυλάκισης που προβλέπονται για τα αδικήματα αυτά, φθάνουν τα 10 χρόνια με επιπρόσθετα υψηλά χρηματικά πρόστιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: