Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Κινήσεις επιπέδου Ριβάλντο!

Κίνηση πρώτη, Αντώνης Ρίκκα: 700.000 ευρώ στην Ξάνθη, 1 εκατ. στον παίκτη για πενταετή συνεργασία. Κίνηση δεύτερη (και καλύτερη), Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς: 850.000 ευρώ καθαρά για κλειστό 3ετές συμβόλαιο, που μαζί με την εφορία και μπόνους σε μεσάζοντες «εκτοξεύουν» το κόστος της μεταγραφής σε περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ. Οι μέτοχοι της ΑΕΚ τηρούν απαρέγκλιτα τη δέσμευσή τους να ενισχύσουν την ομάδα με μεταγραφές «τύπου Ριβάλντο», έστω κι αν φέτος δεν υπάρχει -ούτε καν ως προοπτική- η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

«Το ότι κάναμε φέτος την υπέρβαση δεν σημαίνει ότι θα ξαναπάμε πίσω όπως τα προηγούμενα χρόνια. Το ίδιο ποιοτικό ρόστερ με φέτος θα έχουμε και τα επόμενα χρόνια» έλεγε χαρακτηριστικά ο Νίκος Κούλης. Τα λεγόμενα του αντιπροέδρου, μα κυρίως η θέση του συνόλου των μετόχων (και βέβαια του Νικολαΐδη), φαίνονται ήδη από τις μεταγραφές της ΑΕΚ. Ο Μάιος ακόμη δεν έχει τελειώσει και η Ενωση μετρά δύο σημαντικές προσθήκες (και κάποιες «ανεπαίσθητες» απώλειες), κρατώντας παράλληλα και το σημαντικότερο περιουσιακό της στοιχείο.

Η ΑΕΚ έπειτα από πολλά χρόνια που αναγκάστηκε να περάσει πολιτική λιτότητας (ελέω των τεράστιων οικονομικών ανοιγμάτων), δείχνει και πάλι πως κοιτά στα... μάτια τους βασικούς ανταγωνιστές της. Επειτα από πολύ καιρό η Ενωση δεν διστάζει να μπει ακόμη και σε μεταγραφικές «κόντρες», παίζοντας με γερά χαρτιά για κάθε παίκτη που την ενδιαφέρει (βλέπε Κλέιτον). Οι πρώτες κινήσεις φανερώνουν ξεκάθαρα τη διάθεση να γίνει ακόμη μεγαλύτερη υπέρβαση από την περσινή σεζόν, ώστε να «οπλιστεί» ο Δώνης με τα κατάλληλα υλικά και να καταφέρει να πετύχει το στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Το σημαντικότερο είναι πως και τα μελλοντικά βήματα της ΑΕΚ δείχνουν πως είναι στην ίδια (υψηλή) κατεύθυνση. Η κίνηση για έναν εκ των Μπασινά, Γκαρσία ή Μάκο (όποια κι αν τελικά προκύψει για την Ενωση) είναι δεδομένο πως θα κοστίσει ακριβότερα και από τον Μαϊστόροβιτς για σύνολο τριετίας. Πόσω δε μάλλον αν οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τον Κλέιτον, που θα φτάσει στα 4 εκατ. ευρώ! Η ΑΕΚ κοιτάζει ψηλά στις μεταγραφές και δείχνει αποφασισμένη φέτος να κάνει σπουδαία πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: