Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Ο νέος Παναθηναϊκός!



Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης παρουσίασε τις βασικές αρχές που θα διέπουν τον νέο, πολυμετοχικό, Παναθηναϊκό. Μίλησε για 20μελές Δ.Σ., στο οποίο θα συμμετέχουν αναλογικά εκπρόσωποι όλων των μετόχων, για 4μελή εκτελεστική και 3μελή ελεγκτική επιτροπή και για θέση διευθυντή ποδοσφαίρου που ουσιαστικά καταργεί αυτή του τεχνικού διευθυντή. Καλωσόρισε την κίνηση του Παύλου Γιαννακόπουλου για τα 10 εκατ. ευρώ, περιέγραψε ένα δημοκρατικό και λειτουργικό Παναθηναϊκό και μίλησε και για τον Ντ. Μπάγεβιτς: «Εφόσον βρεθεί λύση, θα προχωρήσουμε. Δεν είναι αντιδεοντολογικό ότι μιλάμε μαζί του».

Ο «Τζίγγερ» έδωσε μεγάλη σημασία στην ενότητα που θα πρέπει να υπάρχει στις τάξεις των οπαδών, τους οποίους περιμένει να επιστρέψουν στο γήπεδο, αποκάλυψε ότι το ελάχιστο ποσό εγγραφής στο νέο πολυμετοχικό σχήμα θα είναι 10.080 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 1.200 μετοχές και διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα στον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν, παρά το μεταβατικό διοικητικό στάδιο που υπάρχει. «Για τα σημαντικά θέματα θα υπάρχει μια προσυνεννόηση με τους υπόλοιπους μετόχους, ακόμα και αν δεν έχουν τελειώσει τυπικά τα πράγματα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Δεν θα κάνουμε έκπληξη. Είχα δεσμευτεί ότι θα ανακοινώσω τοποθετήσεις και σκέψεις στην πολυμετοχικότητα. Έχει γίνει μελέτη και έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις. Στις 6 Ιουνίου θα γίνει η Γ.Σ. των μετόχων, στην οποία θα γίνει η διαφοροποίηση του διοικητικού συμβουλίου και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κυρίως με δημόσια εγγραφή, γιατί υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει και ιδιωτική τοποθέτηση. Εφόσον ολοκληρωθεί η κάλυψη του 50%, η οικογένεια Βαρδινογιάννη θα διατηρηθεί στο 50% του Παναθηναϊκού.

Μετά από συζητήσεις που κάναμε και με αρκετούς ανθρώπους και με εταιρίες εξειδικευμένες, μελετήσαμε ένα μοντέλο διοίκησης που είναι ευέλικτο και δημοκρατικό για να εκφράζει την πολυμετοχικότητα. Ένα διευρυμένο 20μελές Δ.Σ. Είναι ζυγός ο αριθμός και μπορεί να εκπλήσσει, αλλά είναι σημειολογικά σωστό. Θα υπάρχουν 10 μέλη της οικογένειάς μου στο Δ.Σ. και θα υπάρχει ανάλογη εκπροσώπηση από το υπόλοιπο 50% των μετόχων. Σε αυτό θα εκλέγεται πρόεδρος, πρώτος και δεύτερος αντιπρόεδρος με αυξημένη πλειοψηφία, θα χρειάζονται τα 2/3 του Δ.Σ. Ανάλογη πλειοψηφία και αναλογία θα χρειάζεται και για τον διευθυντή ποδοσφαίρου, που θα είναι υπεύθυνος για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Αναλυτικό οργανόγραμμα θα κατατεθεί σύντομα. Οι υπόλοιπες θέσεις θα βγαίνουν κανονικά από το Δ.Σ.

Στον προϋπολογισμό θα προβλέπεται πάλι αυξημένη πλειοψηφία, τα 2/3, για να εγκριθεί. Θα υπάρχει 4μελής εκτελεστική επιτροπή, με πρόεδρο και πρώτο αντιπρόεδρο, ένα μέλος του Δ.Σ. και τον εκτελεστικό διευθυντή. Η επιτροπή θα πρέπει να υλοποιεί τον προγραμματισμό, θα εντέλλεται και θα υπογράφει συμβάσεις, θα σχεδιάζει και θα υποβάλει στο Δ.Σ. προτάσεις και οτ,ιδήποτε άλλο έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό. Η επιτροπή έχει λόγο ύπαρξης, γιατί πρέπει να υπάρχει ένα ευέλικτο σχήμα για να μπορεί να είναι λειτουργικό.

Επίσης, θα υπάρχει τριμελής ελεγκτική επιτροπή και θα ορίζεται από ανεξάρτητα μέλη του συμβουλίου. Ίσως υπάρξουν και άλλες επιτροπές, πχ για τα 100 χρόνια, για το γήπεδο. Θα δείξει. Τα περισσότερα θα μπουν στο ενημερωτικό φυλλάδιο που θα προκύψει μετά από 2 εβδομάδες, μετά την Γ.Σ.

Στην ΠΑΕ θα περιλαμβάνεται το νέο γήπεδο, το merchandising και οι πωλήσεις διαφημιστικών ειδών. Τα έσοδα θα είναι της ΠΑΕ, γι’ αυτό θα προβλεφθεί ειδική διαδικασία γιατί ο νόμος είναι αυστηρός.

Οι εγκαταστάσεις της Παιανίας δεν θα ανήκουν στην ΠΑΕ, όπως δεν ανήκουν και τώρα. Θα παραχωρηθούν δωρεάν στην ΠΑΕ για χρήση για κάποια χρόνια και μετά θα καθοριστεί η διαδικασία με την οποία θα χρησιμοποιούνται».

Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις:

Για το ποιοι θα είναι οι μέτοχοι στο νέο σχήμα: «Γίνονται συζητήσεις με ανθρώπους, αρκετοί έχουν δείξει ενδιαφέρον, όπως οι κ. Βγενόπουλος και Πατέρας, για να σας πω και ονόματα. Εχουμε κάνει συζητήσεις, δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει οι ρόλοι του καθενός ή τι θα θέλαμε να γίνει. Πρώτα να περιμένουμε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, γιατί αυτό δεν το αποφασίζει ένας-δύο άνθρωποι. Γίνεται σχεδιασμός και θα υπάρξουν και προτάσεις».

Για το αν θα καλυφθεί η αύξηση των 80 εκατ. ευρώ: «Δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση. Με τη δυναμική που υπάρχει θα πρέπει να καλυφθεί. Ξέχασα να σας πω και είναι σημαντικό ότι θα υπάρχει μίνιμουμ ποσό συμμετοχής και εγγραφής 10.080 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 1200 μετοχές. Είναι ποσό που δίνει τη δυνατότητα σε πολύ κόσμο να μπει στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό».

Για το αν υπάρχει όριο προς τα πάνω για συμμετοχή: «Οχι, δεν έχει μπει, θεωρητικά μπορεί ένα άτομο να πάρει όλες τις μετοχές, όπως και να υπερκαλυφθεί το ποσό και να γίνει μια διανομή ανάλογη».

Για το αν δεν καλυφθούν τα 80 εκατ. ευρώ, αν θα τα βάλει η οικογένεια Βαρδινογιάννη: «Το μοντέλο αύξησης είναι ξεκάθαρο. Αν δεν καλυφθεί θα μείνει ακάλυπτο».

Για τη δήλωση του Παύλου Γιαννακόπουλου για συμμετοχή του με 10 εκατ. ευρώ: «Ποια είναι η δήλωση; (σ.σ. του την λένε). Είναι πολύ συμβολική και σημαντική η τοποθέτηση του κ. Γιαννακόπουλου, προς τη σωστή κατεύθυνση και την καλωσορίζουμε, δίνει το παράδειγμα και σε άλλους προς αυτή την κατεύθυνση».

Για το αν υπάρχει ισοψηφία 10-10 στο Δ.Σ. για τη λήψη απόφασης: «Θα μετράει η διαφορά τερμάτων (σ.σ. γέλια)... Σε 20 άτομα θα είναι πολύ δύσκολο να μην υπάρχει πλειοψηφία, το θεωρώ αδιανόητο, δεν το θεωρώ πρόβλημα, είναι κάτι θεωρητικό».

Για το αν το μπάτζετ της επόμενης σεζόν θα είναι 20 εκατ. όπως γράφεται: «Γίνονται σενάρια χωρίς να εμπλέκονται αυτοί που πρέπει. Αυτό δεν είναι απόφαση δική μου, αλλά θα αποφασιστεί μαζί με άλλους. Είναι νωρίς να προεξοφλούνται ποσά αλλά και για το πώς θα διατεθούν. Ας περιμένουμε να ολοκλωρηθούν οι διαδικασίες. Ως τότε θα γίνει προεργασία ώστε οι νέοι άνθρωποι στην ομάδα να πάρουν τις αποφάσεις».

Για το ποιοι είναι οι άλλοι επιχειρηματίες που ενδιαφέροντα: «Αρκετοί ενδιαφέρονται, όπως και απλός κόσμος έχει δείξει ενδιαφέρον. Είναι σημαντικό το ενδιαφέρον. Το επόμενο βήμα είναι να ενημερωθούν για το τι θα γίνει. Εχει γίνει ήδη ανεπίσημα από τον Τύπο, επίσημα γίνεται σήμερα και καταληκτικά θα γίνει μετά τη Γ.Σ. με το ενημερωτικό δελτίο που θα υπάρξει. Μετά θα υπάρχει και περαιτέρω ενημέρωση, ατομικά, αν θα θελήσουν. Δεν μπορώ να πω συγκεκριμένους ανθρώπους, δεν μου επιτρέπεται, αλλά υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον».

Για το πότε θα γίνει η αρχή λειτουργίας του νέου μοντέλου: «Πρακτικά θα ολοκληρωθούν οι αυξήσεις και οι τυπικές ημερομηνίες. Δεν είμαι σε θέση να σας το πω τώρα. Θα υπάρξει ενημέρωση. Υπάρχει μεταβατικό στάδιο που πρέπει να περάσουμε. Υπάρχει διοίκηση, δεν υπάρχει αδιοίκητο στον Παναθηναϊκό. Θα συνυπολογιστεί η επόμενη μέρα στις αποφάσεις για μεταγραφές και για την ομάδα».

Για το αν ο ίδιος θα παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα, στην ΕΠΟ και θα εκπροσωπεί τον Παναθηναϊκό στα όργανα: «Είναι πρώιμο να το συζητήσουμε. Εχω ξαναπεί ότι δεν επιζητώ αξίωμα, θα δούμε πώς θα διαμορφωθεί το Δ.Σ. και η μετοχική σύνθεση. Όταν ολοκληρωθούν αυτά, θα τοποθετηθώ για το πώς θα λειτουργήσουμε ως Παναθηναϊκός».

Για τον διευθυντή ποδοσφαίρου και τις αρμοδιότητες που θα έχει: «Το Δ.Σ. θα έχει μια κατ’ αναλογία εκπροσώπηση, ανάλογα με το ποσό της αύξησης και το ποσό που θα βάλει ο κάθε μέτοχος. Θα έχει πολυφωνία. Θα χρειάζεται πλειοψηφία των 2/3 για τον διευθυντή ποδοσφαίρου. Σε επόμενο δελτίο θα γνωστοποιηθούν οι αρμοδιότητες. Θα έχει όλο το κομμάτι του ποδοσφαίρου υπό τη διεύθυνσή του. Είναι πρώιμο να μιλήσουμε τώρα για πρόσωπο».

Για το αν οι αλλαγές αυτές πηγαίνουν πίσω το σχεδιασμό της ομάδας για τη νέα σεζόν: «Αυτό είναι ένα πρόβλημα, αλλά υπάρχει καλή διάθεση μεταξύ των επενδυτών. Αυτό θα λυθεί, άσχετα αν τυπικά δεν θα υπάρχουν αρμοδιότητες, πρακτικά θα υπάρχει μια προσυνεννόηση για ορισμένα πράγματα».

Για το πώς ονειρεύεται τον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό: «Θα πρέπει να τον ονειρευόμαστε με νέο γήπεδο. Εφόσον υπάρχει γήπεδο, θα αλλάξει διάσταση ο Παναθηναϊκός, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός χρειάζεται ανθρώπους που θα τον στηρίζουν όχι μόνο χρηματικά αλλά θα είναι δίπλα του και στις καλές και στις δύσκολες στιγμές, που θα ενώσουν τον απλό κόσμο του Παναθηναϊκό, ο οποίος τα τελευταία χρόνια, για διάφορους λόγους που δεν είναι της στιγμής, δεν ήταν κοντά στην ομάδα του. Ενας σωστός πολυμετοχικός Παναθηναϊκός μπορεί να συσπειρώσει τον κόσμο και να τον φέρει κοντά του».

Για το αν έχει γίνει συνάντηση με τον Μπάγεβιτς, την οποία επιβεβαιώνει ο κ. Σκόρδας μέσω του ίδιου του «Ντούσκο»: «Ότι ψάχνουμε προπονητή είναι δεδομένο. Ότι ο κ. Μπάγεβιτς είναι πολύ καλός προπονητής είναι επίσης δεδομένο. Δεν απαγορεύεται να συζητάει ομάδα μια ομάδα με ένα προπονητή που έχει συμβόλαιο, μόνο με παίκτες απαγορεύεται. Υπάρχει πιθανότητα να έχουμε συζητήσει μαζί του. Εχει υποχρεώσεις με τον Αρη. Εφόσον βρεθεί μια λύση σε αυτό το θέμα, μπορούμε να προχωρήσουμε. Πρέπει να βρούμε προπονητή και δεν κρεμόμαστε από κανένα προπονητή. Κάθε μεγάλη ομάδα μπορεί να βρει καλούς προπονητές».

Για το αν υπάρξουν αντιδράσεις σε ενδεχόμενη πρόσληψη του Μπάγεβιτς: «Δεν προεξόφλησα ότι θα έρθει συγκεκριμένος προπονητής. Εσείς το λέτε αυτό. Μπορούμε να μιλάμε με -2-3 προπονητές συγχρόνως. Ολοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, παίκτες, κόσμος, διοίκηση. Είναι πολύ άσχημο να υπάρχει δυσφορία σε άτομα και να μη δίνουμε ευκαιρίες σε κάποιους να προσφέρουν αυτό που μπορούν. Εφόσον ο κόσμος έχει την ευθύνη αποδοχής παικτών και προπονητών, πρέπει να τους δείχνει αγάπη και συμπαράσταση και αυτοί από την πλευρά τους να προσφέρουν αυτά που πρέπει και μπορούν στο σύλλογο. Αλλά πρέπει να υπάρχει και ένα περιβάλλον που να σου επιτρέπει να κάνεις σωστά τη δουλειά σου. Όταν κόσμος, διοίκηση και παίκτες είναι ένα, με κοινό στόχο, ο Παναθηναϊκός θα πάει μπροστά».

Για το αν ο Παναθηναϊκός θα κάνει προσέγγιση στον Αρη για τον Μπάγεβιτς: «Δεν ήθελα να επικεντρωθώ στον προπονητή. Είπα κάποια δεδομένα γιατί κυκλοφορούν σενάρια, επειδή θεωρήθηκε αντιδεοντολογικό. Δεν είναι αντιδεοντολογικό ή αντιεπαγγελματικό να συζητήσεις με προπονητή άλλης ομάδας, αυτό ισχύει για παίκτες
Είναι δεδομένο ότι είναι πολύ καλός προπονητής όπως ότι υπάρχουν και άλλοι καλοί προπονητές. Προέχει να βρεθεί μία λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει. Αλλά δεν θα το συζητήσουμε τώρα».

Για το αν υπάρχει πλάνο ευρωπαϊκής κυριαρχίας: «Πλάνο ευρωπαϊκής κυριαρχίας δεν μπορώ να κάνω τώρα. Για να ξεχωρίσεις στην Ευρώπη πρέπει να έχει λυμένο το θέμα του γηπέδου και ο κόσμος να είναι κοντά στην ομάδα. Χρειάζεται δυνατή διοίκηση και κεφαλαιακή βάση για να αγοράζεις παίκτες. Χρειάζεται χρόνος. Το καλύτερο παράδειγμα είναι η Πόρτο, που πάει πολύ καλά στην Ευρώπη και έχει ένα μοντέλο ποδοσφαιρικής διαχείρισης που θα μου άρεσε να έχουμε και στον Παναθηναϊκό».

Για το πώς η νέα τάξη πραγμάτων που δημιουργείται θα πείσει τον κόσμο ώστε να επιστρέψει στο γήπεδο: «Με την ανάποδη πρακτική που υπήρχε ως τώρα, που προσπαθούσαν να τον πείσουν να μην πάει στο γήπεδο. Πρέπει να γυρίσει για την ομάδα του και όχι για μένα σε προσωπικό επίπεδο. Στήριξη στην ομάδα είναι να πηγαίνουμε στο γήπεδο και να τη στηρίζουμε στην προσπάθεια που κάνει. Στην προσπάθεια να πάμε την ομάδα ένα βήμα παραπάνω πρέπει να συμμετέχουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται και κυρίως οι φίλαθλοι. Εμείς που βγαίνουμε μπροστά, εδώ είμαστε για να προσφέρουμε υπηρεσία. Οι φίλαθλοι είναι σημαντικοί, θέλουν μόνο να κερδίζει η ομάδα και τίποτα περισσότερο. Όταν απαλλαγούμε από αρνητικά συμπτώματα των τελευταίων ετών, θα μπορέσει να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο».

Για το θέμα του γήπεδο, αν έχει βγει η οικοδομική άδεια: «Το γήπεδο προχωράει, κάπως αργά αλλά τουλάχιστον προχωράει. Δεν έχουμε κολλήσει».

Για το πώς θα σταματήσει η «ταμπελοποίηση», ώστε να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο: «Προέχει να σταματήσει ο κάθε Παναθηναϊκός να νιώθει ότι πολιτικοποιείται βάζοντας ταμπέλα πίσω από αυτό που αισθάνεται. Το ζήσαμε στο παρελθόν, το αφήνουμε πίσω για το πώς και το γιατί έγινε. Ο κόσμος δείχνει ότι έχει απαλλαγεί από αυτή τη διάσπαση. Οφείλουμε εμείς που είμαστε στην πρώτη γραμμή να το διαφυλάξουμε, να μην είμαστε διασπαστικοί, γιατί ο κόσμος δεν φταίει σε τίποτα να ζει σε αυτή τη λογική και την πρακτική της διάσπασης. Ο κόσμος είναι Παναθηναϊκός και δεν υπάρχουν Παναθηναϊκοί του μεν ή Παναθηναϊκοί του δε, ούτε Παναθηναϊκός του πόλο και του βόλεϊ. Ενας είναι ο Παναθηναϊκός».

Για το ποια θα είναι η στελέχωση του Δ.Σ.: «Τα 10 μέλη θα ορίζει η οικογένειά μου, 1 μέλος ο Ερασιτέχνης βάσει νόμου, τα υπόλοιπα 9 ανάλογα με τα ποσοστά. Θα υπάρχει συνολική επανεκλογή του Δ.Σ. Κάποιοι από το υπάρχον ίσως παραμείνουν, αλλά δεν θέλω να πω ονόματα».

Για το αν πλέον «παγώνει» η δημιουργία της εταιρίας που είχε εξαγγείλει πριν λίγο καιρό για την εξεύρεση ταλέντων: «Αυτό το σχέδιο μένει πίσω μέχρι να ολοκληρώσουμε το σχήμα που κάνουμε τώρα. Ωστόσο, πολλά κομμάτια διαδικασίας που θα ίσχυαν για την εταιρία, θα ισχύσουν τώρα για την ΠΑΕ. Π.χ. ο τρόπος διαχείρισης της εταιρίας και του προέδρου για τον προϋπολογισμό, θα είναι ανάλογος με αυτόν που θα είχε η εταιρία».

Για το αν θα υπάρχει τεχνικός διευθυντής και τι θα γίνει με τον Γ. Βέλιτς, αλλά και για την ελεγκτική επιτροπή: «Δεν θέλω να μιλάμε για πρόσωπα. Προεξοφλείτε προσλήψεις και αποχωρήσεις. Η θέση του τεχνικού διευθυντή υπήρχε σε ένα άλλο σχήμα, αλλά πάντα υπήρχε και θέση διευθυντή ποδοσφαίρου. Δεν θα έχουμε πλέον τεχνικό διευθυντή, αλλά διευθυντή ποδοσφαίρου που θα έχει τον έλεγχο ολόκληρου του ποδοσφαιρικού τμήματος, των ακαδημιών, κλπ .Χρειαζόμαστε έναν αναβαθμισμένο τεχνικό διευθυντή. Δε σημαίνει, όμως, ότι ο κ. Βέλιτς ή κάποιοι άλλοι που βρίσκονται ήδη μαζί μας, ότι δεν θα είναι στην ομάδα. Είναι άδικο για κάποιους ανθρώπους να τους καθαιρούμε από τις εφημερίδες ή κάποιους άλλους που δεν έχουν σχέση τώρα με την ομάδα να τους βάζουμε σε θέσεις, σε προεδρικά αξιώματα. Κάνουμε κακό και στον κόσμο, γιατί εκθέτουμε ανθρώπους. Ας κρατάτε τα ονόματα μόνο για τις μεταγραφές. Οσο για την ελεγκτική επιτροπή, θα ελέγχει για το αν τηρούνται οι διαδικασίες ελέγχου, οικονομικών καταστάσεων. Θα αποτελείται από ανεξάρτητα μέλη από τη διαχείριση και από το προεδρείο, για να υπάρχει αντικειμενικός έλεγχος».

Για το αν ονειρεύεστε αρχικά ένα γεμάτο ΟΑΚΑ: «Θα το ήθελα και θα είναι σημαντικό για την ομάδα να έχει τον κόσμο δίπλα της, ανεξάρτητα αν θα πάρουμε 1, 2, 3 ή 5 μεγάλους παίκτες. Είναι πολύ σημαντική χρονιά για τον Παναθηναϊκό. Στο ΟΑΚΑ έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε τις ανάγκες του κόσμου, κάτι που δεν ίσχυε στη Λεωφόρο και πιστεύω ότι ο κόσμος θα είναι εκεί και ότι θα έχουμε σημαντική και δυναμική παρουσία του κόσμου. Δεν εννοώ μόνο τους οργανωμένους, που ήταν, είναι και θα είναι κοντά στην ομάδα. (σ.σ. έγινε παρέμβαση για το ότι αρκετοί οργανωμένοι έλειπαν φέτος). Εμείς δεν είχαμε αποκλείσει κανένα, υπήρχε διαδικασία που δεν την είχαν αποδεχθεί. Φάνηκε ότι όποτε ήθελαν μπορούσαν να πάρουν εισιτήρια, όποτε δεν ήθελαν, δεν έρχονταν».

Για το αν υπήρξε εξαρχής ταύτιση απόψεων με Βγενόπουλο και Πατέρα για το μοντέλο: «Δεν ήρθε έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις. Είναι μοντέλο λογικό και εφαρμόσιμο. Υπήρχε ταύτιση απόψεων από την αρχή για μια σωστή διαχείριση της ΠΑΕ χωρίς να βάζουμε δικλείδες που θα οδηγούσαν στο να μην παίρνουμε αποφάσεις, αλλά και δικλείδες για μεγάλη συμμετοχή στις σημαντικές αποφάσεις».

Για το ποιος θα είναι ο ρόλος του προέδρου στην εκτελεστική επιτροπή: «Είναι θεωρητικό αυτό. Πρακτικά ο πρόεδρος είναι πρόεδρος κα θα έχει εντολή του Δ.Σ. να εκτελεί το έργο του. Θα είναι και πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής. Στο ποδοσφαιρικό κομμάτι θα έχει τις εισηγήσεις του διευθυντή ποδοσφαίρου, γενικά σε εξειδικευμένα θέματα θα έχει συμβουλές. Θα ασκεί διοίκηση και θα παίρνει αποφάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: